Kies uw land:

NederlandNederland

Kies uw land:

PROTEQ
search

Kies de juiste PBM

Om het juiste type persoonlijke beschermingsmiddel te kiezen, baseert u zich het best op het CAS-nummer(s) van de producten waarmee u werkt. 

Wat is een CAS nummer?

Het CAS-nummer is het unieke identificatienummer voor chemische en biologische stoffen en tevens de meest eenduidige manier om een stof aan te duiden. Elke leverancier van chemische & biologische stoffen is verplicht dit nummer (internationaal) op hun product te plaatsen, zodat de personen die met dit product werken weten over welke substantie het juist gaat. U vindt het CAS-nummer bijvoorbeeld op verfpotten, sproeimiddelen, etc.

Welke bescherming heeft u nodig?

Via de GESTIS databank kan u bepalen welk type van bescherming u nodig heeft door het CAS-nummer in te geven.

Wanneer u het CAS-nummer ingeeft, dan krijgt u uitgebreide informatie over die chemische stof, o.a. samenstelling, toxische gegevens maar ook over welke persoonlijk beschermingsmiddelen u moet voorzien om met deze stof te gaan werken. 

CAS-nummer

Bezoek de GESTIS databank

http://gestis.itrust.de/nxt/gateway.dll/gestis_en/000000.xml?f=templates&fn=default.htm&vid=gestiseng:sdbeng

Bijvoorbeeld:

Het CAS nummer voor bleekwater (oftewel Natriumhypochloriet) is: 7681-52-9
Geeft u dit nummer in i/d GESTIS databank, dan vindt u allerlei aanwijzingen welke persoonlijke bescherming u moet voorzien bij het gebruik van deze producten.
Daarna kan u via het handige filtersysteem op de Proteq website de gepaste PBM vinden om met deze stof te werken. Verdere gedetailleerde informatie i.v.m. welke bescherming een product biedt, vindt u ook op de productpagina of de technische fiche van een product.