Kies uw land:

NederlandNederland

Kies uw land:

PROTEQ
search

Levenscyclus van valbeschermingsmiddelen

Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding van het specifieke product.

Voor onze producten gemaakt van voornamelijk textiel (harnassen, lijnen, valstopblokken met weefselband). 

De maximale levensduur is tien jaar vanaf productiedatum, met uitzondering van gevallen waarin omgevingsfactoren(2) en speciale gebruiksomstandigheden(3) voor valbeveiligingsapparatuur van toepassing zijn. Een jaarlijkse inspectie door een daarvoor bevoegd persoon(4) (speciaal getraind voor het inspecteren en keuren van valbeveiligingsmiddelen) is verplicht.

Voor onze producten gemaakt van voornamelijk staal (valbeveiligingsblokken met staalkabel, karabijnhaken). 

Wij geven geen indicatie af, betreffende de levensduur van onze producten die voornamelijk gemaakt zijn van metaal, ervan uitgaande dat het product regelmatig onderhouden wordt tijdens de jaarlijkste inspectie, uitgevoerd door een competent persoon. In geval van twijfel of beschadiging moet het apparaat verzonden worden voor inspectie en reparatie naar een lokaal Honeywell Service Center of productiefaciliteit. Voor producten die niet onderhevig zijn aan onderhoud (onderhoudsvrij) heeft de levensduur een maximum van tien jaar. 

Voetnoten: 

  1. Uitgezonderd de Miller Falcom 6m weefselband en Scorpion Edge: De weefselband moet elke 5 jaar na productiedatum worden vervangen.
  2. Contact met chemicaliën, slechte opslagcondities, blootstelling aan sterke hittebronnen (> 50°C), ultraviolet (UV) straling, ruwe slijtage, etc...
  3. Productslijtage, indien het product onderhevig is geweest aan een val, vroegtijdige slijtage, een mechanisch probleem of de gebruiksintensiteit hoog is. In alle gevallen moeten onze producten eens per jaar worden geïnspecteerd.
  4. Een persoon die een inspectiecursus succesvol heeft afgerond en in het bezit is van een geldig inspectiecertificaat.

In alle gevallen moeten onze producten jaarlijks worden gecontroleerd.